En tillbakablick på 2023 - Ekkommunikation
15325
post-template-default,single,single-post,postid-15325,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

En tillbakablick på 2023

En tillbakablick på 2023

2023 har varit konstrasternas år. I den stora världen präglat av krig, konflikter och klimatkris. I den lilla världen, för mig, fyllt av nya utmaningar och utvecklande uppdrag. Att min och Henrik Berggrens bok Svenska innovationer som förändrat världen utkom i januari innebar att jag fick delta i svenska regeringens innovationskonferens på ArlandaXPO, vilket ingick i Sveriges ordförandeskap i EU. Men lika roligt har det varit att föreläsa om boken hos Volvo Cars och Sveriges Kommuner och Regioner, SEB, Ingenjörsvetenskapsakademien och ett antal för pensionärsföreningar. Det går att förändra världen, det har varit mitt huvudbudskap – och det har inspirerat till många intressanta diskussioner. 

Året har också inneburit att jag inlett ett samarbete med Mistra, inför deras 30-årsjubileum 2024. Hur firar man detta bäst? Jo, genom att låta forskare från de olika program de finanisierar få träffa varandra och andra nyckelpersoner i den gröna omställningen. Under våren gör vi en turné med tre hållplatser med olika teman och 12 september blir den jubileumskonferens i Stockholm.

Förutom detta har året inneburit ett antal spännande moderatoruppdrag, mer skrivande (kan snart avslöja vad det ska bli!) och glädje över att få vara en liten del av hållbarhetsbyrån Transformity som växer och etablerar sig allt mer.

Roligast under året? Ja, det är nog ändå all positiv respons vi fått på boken. Gott nytt år!