2019, ett modigt år - Ekkommunikation
1635
post-template-default,single,single-post,postid-1635,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

2019, ett modigt år

2019, ett modigt år

2019 har varit ett MODIGT år.

I alla mina uppdrag har jag på olika sätt berört det. Det personliga modet. Det som förändrar världen. Bilden är från en lång resa jag vågade jag göra och ett vattenfall som kittlade mig i nacken som belöning.

Tack alla ni modiga som jag fått jobba med i år! Eva Lindhé och medarbetare på Energimyndigheten inför Energiutblick 2019, Eva Hansdotter med teamet på Stena AB som vågar mer än några andra och Åsa Persson och alla forskare på SEI som vill att deras forskning gör skillnad. Forskningsprogrammet Mistra Geopolitics med den inspirerande programchefen Björn-Ola Linnér har lagt ännu ett framgångsrikt år bakom sig. Tack också Anna Hilding och Björn Sigurdson för allt ni gör på Uppsala kommun och tack Anna Denell och Rebecca Liljebladh Thorell Vasakronan för att ni vågar gå före i byggbranschen, tack Hans Gustafsson och kolleger på Boverket för en spännande konferens och tack Johan Kuylenstierna och Klimatpolitiska rådet för att jag fick moderera er första konferens med modiga och konkreta policyförslag. Tack också Helena Theander på Chalmers ICT för att du vågade beställa en moderatorutbildning och Mikael Jonsson på Vetenskapsrådet för förtroendet att moderera seminariet om Open Axess och Plan S. Slutligen tack Skansen och BalticSea2020 för att ni vågade bygga det finaste: Baltic Sea Science Center på Skansen.

Detta var ett axplock av mina uppdrag 2019.

Om jag ska välja ut ett uppdrag där jag kände mig extra modig, var det nog när jag modererade ett seminarium om avancerade biodrivmedel med politiker, forskare och innovatörer i Bryssel. Länk till evenemanget och referat här.