Forskning tillgänglig för alla - Open access hearing 6 feb - Ekkommunikation
1518
post-template-default,single,single-post,postid-1518,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Forskning tillgänglig för alla – Open access hearing 6 feb

Forskning tillgänglig för alla – Open access hearing 6 feb

Är du forskare eller påverkas du på annat sätt direkt av den nya planen för open access? Vetenskapsrådet, Formas och Forte välkomnar till en hearing kring implementeringsplanen för Plan S. Hearingen riktar sig främst till forskare och personer verksamma inom biblioteksvärlden.

Mot bakgrund av implementeringsplanen för Plan S genomför forskningsråden nu en gemensam hearing. Det övergripande syftet är att diskutera hur det svenska forskningssystemet bäst genomför en övergång till öppen tillgång.

Målsättningar är att ge underlag för inspel kring de olika delarna i implementeringsplanen från den svenska delen av det Europeiska forskningssystemet. Vi vill också öppna för dialog mellan olika aktörer kring deras ställningstaganden i förhållande till Plan S. Artikel från Nature här.

Medverkar gör bland andra John-Arne Røttingen, administrerende direktør, Norges forskningsråd, generaldirektörerna för Vetenskapsrådet, Forte och Formas med flera. Program och mer information här. Eva Krutmeijer har fått förtroende att moderera hearingen som alltså går av stapeln den 6 februari.