Nytt år, nya utmaningar! - Ekkommunikation
1510
post-template-default,single,single-post,postid-1510,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Nytt år, nya utmaningar!

Nytt år, nya utmaningar!

Eva Krutmeijer har varit engagerad som moderator, projektledare och rådgivare i egen regi och i olika konstellationer sedan 2006. Syftet har varit att göra forskning om klimat, miljö energi och andra frågor inom hållbar utveckling begriplig och användbar för fler än forskare själva. Alltid med stort och äkta engagemang.

Detta har inneburit att också engagera sig i innovationsprocesser, samverkansprojekt, internationella konferenser och kulturprojekt. Ständigt nya utmaningar.

Under 2019 kommer arbetet att koncentreras kring fyra huvudspår:

  1. Forskningskommunikation. Eva kommer att fortsätta vara en aktiv del av forskningsprogrammet Mistra Geopolitics, där experter inom samhällsvetenskap, naturvetenskap och teknik samverkar för att bättre förstå hur vi påverkas av klimatförändringarna. Under 2019 kommer vi att intensifiera kommunikationen med bland annat en serie pod-avsnitt om klimat, säkerhet och miljö.
  2. Programarbete. Detta innebär att tillsammans med Energimyndigheten ta fram ett riktigt bra program den stora kraftsamlingen Energiutblick i april 2019. Här handlar det om att föreslå internationella talare, ge dem en bild av vad deltagarna förväntar sig och förbereda dem på bästa sätt för samtal och föredrag, men också att samverka med Energimyndighetens personal för att bjuda på all den kunskap den besitter.
  3. Moderatoruppdrag. I januari modererar jag ett seminarium om ‘open access’, dvs hur forskare förväntas dela sina data och publikationer framöver, för de statliga forskningsråden med Vetenskapsrådet i spetsen. I februari handlar det om plast, när Uppsala kommun och Uppsala Klimatprotokoll redovisar sina insatser i ett framgångsrikt projekt att minska CO2-utsläppen från plast. I april blir det fokus på Energiutblick 9 april och sedan… ja, vem vet!
  4. Intervjuprojekt. I januari inleder Eva ett nytt intervjuprojekt med syfte att spegla komplexiteten i klimatfrågan utan att förlora hoppet om en ljus framtid. Svårt och spännande.

Full fart framåt med andra ord!