Frukostseminarium 22 feb om företagens osynliga klimatrisker - Ekkommunikation
1393
post-template-default,single,single-post,postid-1393,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Frukostseminarium 22 feb om företagens osynliga klimatrisker

Frukostseminarium 22 feb om företagens osynliga klimatrisker

Välkomna till ett frukostseminarium med fokus på indirekta klimateffekter och hur svenska företag och import/export påverkas.

Klimatrisker i leverantörskedjan – det största hotet mot Sverige?

Anmäl dig HÄR

Medverkar gör tre forskare från SEI (Stockholm Environment Institute) som alla är aktiva i det nystartade forskningsprogrammet Mistra Geopolitics, där Hagainitiativet är en av flera stakeholder partners.

Åsa Persson, en av forskarna som introducerade begreppet ’planetary boundaries’  för några år sedan, ger en helhetsbild av vad som händer inom området ”climate governance”, ny kunskap som hon bland annat bidrog med i ett sidoevent under COP23 i Bonn

Henrik Carlsen har i sin forskning bland mycket annat studerat konsekvenser av att klimatrisker, precis som varor och tjänster, rör sig över gränser. Han identifierar vad som skiljer direkta och indirekta klimateffekter och ger en delvis ny bild av sårbarheten i systemen.

Karl Hallding ger en överblick av vad forskningsprogrammet Mistra Geopolitics syftar till och ger exempel på geopolitiska risker som påverkar Sverige och svenska aktörer via industrins och handelns värdekedjor.

Därefter blir det diskussion med inslag av ett par förberedda kortare inlägg. Moderatorer är Nina Ekelund, Hagainitiativet, och Eva Krutmeijer, EKKO AB och kommunikationsansvarig för Mistra Geopolitics.

Du som är intresserad av affärsstrategi och omvärldsbevakning – missa inte denna chans att få en inblick i geopolitik, klimatsäkerhet och hållbarhet och hur dessa komplexa områden samverkar och påverkar våra företag.

Hagainitiativet och Mistra Geopolitics