Forskarteater i Kulturhuset lördagen 26 augusti - Ekkommunikation
1336
post-template-default,single,single-post,postid-1336,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Forskarteater i Kulturhuset lördagen 26 augusti

Forskarteater i Kulturhuset lördagen 26 augusti

I samband med The Stockholm Act kommer föreställningen Medan Klockan Tickar att spelas kl.14, 16 och 18 den 26 augusti. Inträdet är fritt men boka biljett här.

Medan klockan tickar

Om fyra forskare som vigt sina yrkesliv åt klimatet.

Medverkande: Julia Dufvenius, David Lenneman, Krister Kern och Elin Klinga

Vi vet numera mycket om hur det står till med vår jord, vårt klimat och hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Men hur gör vi för att få våra regeringar, och oss själva, att också fatta tillräckligt drastiska beslut utifrån den informationen? Vad tänker de som vet mest av alla om hotet mot jordens framtid – klimatforskarna?

Mängder av forskare över hela världen ägnar sina yrkesliv åt att kartlägga miljöhotet, försöka hitta strategier och förhållningssätt som kan styra utvecklingen åt ett mer konstruktivt håll. I den här föreställningen, som bygger på intervjuer med fyra etablerade klimatforskare, får vi ta del av forskarnas tankar, rädslor och förhoppningar. Hur är det att komma hem till sin familj på kvällen efter att ha ägnat en hel dag åt katastrofscenarios? Hur bör vi egentligen leva? Och vad är drivkraften bakom att just de blivit klimatforskare?

Forskarna har intervjuats av fyra dramatiker, vilket resulterat i en pjäs med utgångspunkt i intervjuerna. Fyra skådespelare gestaltar pjäsen i en iscensatt läsning.

Regi: Sara Giese
Dramatiker: Ninna Tersman, Anders Duus, Dougald Hine, Jesper Weithz.
Manus är sammanställt och bearbetat av Gustav Tegby.

Samtalsledare är Eva Krutmeijer.

Den iscensatta läsningen är ett samarbete mellan Dramaten, Riksteatern och Östgötateatern. Det är en del av ett större projekt som sker tillsammans med Stockholm Enviroment Institute (SEI), Stockholms Universitet med stöd från VINNOVA.