Därför får vi vattenbrist - Ekkommunikation
1309
post-template-default,single,single-post,postid-1309,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Därför får vi vattenbrist

Därför får vi vattenbrist

Jag blev nyfiken på varför vi får vattenbrist i Sverige, särskilt kommer östra delarna och Öland och Gotland att kunna räkna med problem i sommar. Ger därför här några korta fakta och tips på länkar:

2016 var det torraste året på 40 år. Nu märks den minskade nederbörden, framför allt under vinterhalvåret, med hot om vattenbrist.

För lite regn och snö är den förklaring vi får av Havs- och Vattenmyndigheten och SGU.

Bo Olofsson, professor i mark- och vattenteknik på KTH ger här en bakgrund till vattenbristen.

I klimatforskarnas modeller har man sett en minskning av grundvatten i de områden som nu får problem. Beror vattenbristen på klimatförändringarna? Naturligtvis är det omöjligt att hänvisa ett enskilt fall till en långsam och komplex förändring. Men de flesta experter verkar peka på att vattenbrist är något vi kommer att få vänja oss vid. Ännu ett skäl att vara rädd om vår viktigaste naturresurs.