Scenkonst 17 spelar forskarteater: Medan Klockan Tickar - Ekkommunikation
1305
post-template-default,single,single-post,postid-1305,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Scenkonst 17 spelar forskarteater: Medan Klockan Tickar

Scenkonst 17 spelar forskarteater: Medan Klockan Tickar

Medan klockan tickar visas på Scenkonst 17, Riksteatern 20 maj

Den här föreställningen bygger på intervjuer med fyra etablerade klimatforskare. Här får vi ta del av forskares tankar, rädslor och förhoppningar. Hur är det att komma hem till sin familj på kvällen efter att ha ägnat en hel dag åt katastrofscenarios? Hur bör vi egentligen leva? Och vad är drivkraften bakom att bli klimatforskare? Forskarna har intervjuats av fyra dramatiker, vilket sedan resulterat i en pjäs. Regi: Sara Giese.

Den iscensatta läsningen är ett samarbete mellan Dramaten, Riksteatern och Östgötateatern. Det är en del av ett större projekt som sker tillsammans med Stockholm Enviroment Institute (SEI), Stockholms Universitet med stöd från VINNOVA.

Medverkande: Julia Dufvenius och Elin Klinga från Dramaten samt X och Y från Riksteatern

Foto: Julia Dufvenius/Sören Vilks, Krister Kern/Fotografica, Jennie Silfverhjelm/Sören Vilks, David Lenneman/Mira Åkerman

TID: Lördag, Kl. 17:00, ca. 40 min. föreställning + ca. 20 minuters samtal
PLATS: Teater 5, Riksteatern, Hallunda

Mer info och fullständigt program här.