Workshop 10 maj: Varför räcker inte fakta för att övertyga? - Ekkommunikation
1290
post-template-default,single,single-post,postid-1290,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Workshop 10 maj: Varför räcker inte fakta för att övertyga?

Workshop 10 maj: Varför räcker inte fakta för att övertyga?

Vetenskapsfestivalen i Göteborg startar den 10 maj. Temat i år är tillit. I kölvattnet av March for Science reflekterar vi därför vidare över varför fakta inte räcker för att övertyga och hur man som forskare ställer sig till story-telling och andra sätt att bli mer personlig i sin kommunikation. Under Vetenskapsfestivalen i Göteborg anordnas den 10 maj seminariet:

Varför räcker inte fakta för att övertyga? (arrangör: nätverket FORSKOM)
Forskares egna berättelser blir allt viktigare för att kommunicera vetenskap och göra forskningen relevant. Men vad händer när forskaren förväntas bli personlig för att beröra sin publik? Hur kan vi lyfta komplexa frågor till diskussion utan att hamna i förenklade för-eller-emot-resonemang?
Anders Duus, dramatiker
Caroline Jonsson, forskare Göteborgs universitet
Maria Osbeck, forskare Stockholm Environment Institute
Björn Sandén, forskare Chalmers
Samtalsledare: Eva Krutmeijer och Ragnhild Larsson, nätverket FORSKOM

Vi kommer tillsammans att vrida och vända på huvudfrågan, varför fakta inte räcker för att övertyga. Till exempel är det ju intressant att reflektera över att olika fakta kan dra åt olika håll, t ex som beslutsunderlag i miljöfrågor. Liksom att fakta kan leda till ett beslut på kort sikt och ett annat på lång sikt. De bedömningar vi gör mot bakgrund av olika faktasynteser både leder – och kan vilseleda.
Innan detta seminarium kör igång kommer vi att ha inspirerats av professor Stephan Lewandowsky, University of Bristol som talar under ämnet:

Rational denial of undeniable climate change: Science in an era of ‘post-truth’ politics

Vi ses i Göteborg!