Lansering av Mistra Geopolitics 2 maj - Ekkommunikation
1287
post-template-default,single,single-post,postid-1287,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Lansering av Mistra Geopolitics 2 maj

Lansering av Mistra Geopolitics 2 maj

.Hur påverkas vi i Sverige av den snabbt förändrade globala spelplanen? Och hur kan vi öka förståelsen för hur säkerhetsfrågor samspelar med utmaningar som rör klimat och miljö?

Detta är exempel på frågor som det nya tvärvetenskapliga forskningsprogrammet Mistra Geopolitics kommer att fördjupa de närmaste åren.

Förutom att bedriva forskning och ta fram relevanta framtidsanalyser för svenska aktörer, kommer programmet också att inbjuda till möten mellan forskare, beslutsfattare i politik och näringsliv, opinionsbildare och myndigheter.

Redan den 2 maj finns chans att träffa forskarna i programmet och ta del av ett dagsaktuellt föredrag av Bernice Lee, en av världens främsta experter på hållbar tillväxt kopplat till säkerhet och naturresurser. Hon är bland annat chef för Hoffmann Centre for the Sustainable Resource Economy vid Chatham House i Storbritannien och och ansvarig för klimatfrågor på World Economic Forum. Hennes föredrag har rubriken: EU and the 2030 Agenda: Navigating a changing geopolitical landscape

2 maj kl 14.00-17.00 med efterföljande mingel

Münchenbryggeriet, Torkel Knutssongatan 2, Stockholm

Länk program och anmälan: Register here

Mistra Geopolitics är ett forskningsprogram i form av en tankesmedja med sex svenska partner som en vetenskaplig kärna: Stockholm Environment Institute (SEI), Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) och Linköpings, Stockholms, Lunds och Uppsala universitet. I programmet finns kompetens i freds- och konfliktfrågor, miljö- och hållbarutvecklings-politiska frågor, kulturgeografiska forskningsfrågor samt expertis inom visualisering och beslutsstöd.

Nyckelpersoner från alla dessa områden kommer att vara på plats under lanseringen den 2 maj.

Eva Krutmeijer, EKKO, är knuten till programmet som kommunikationsledare.