Varför räcker inte fakta för att övertyga? - Ekkommunikation
1255
post-template-default,single,single-post,postid-1255,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Varför räcker inte fakta för att övertyga?

Varför räcker inte fakta för att övertyga?

Eva Krutmeijer och Ragnhild Larsson, båda aktiva i nätverket för forskningskommunikation FORSKOM är ansvariga för ett av de parallella programpunkterna under Forum för Forskningskommunikation den 10 maj 2017 i Göteborg. Vi tackar Anders, Maria, Caroline och Björn som vill vara med! Här är programmet:

Varför räcker inte fakta för att övertyga? 

Forskares egna berättelser blir allt viktigare för att kommunicera vetenskap och göra forskningen relevant. Men vad händer när forskaren förväntas bli personlig för att beröra sin publik? Hur kan vi lyfta komplexa frågor till diskussion utan att hamna i förenklade för-eller-emot-resonemang?

Dramatikern Anders Duus samtalar med forskarna Caroline Jonsson (Göteborgs universitet) Maria Osbeck, (Stockholm Environment Institute) och Björn Sandén (Chalmers).
 Samtalsledare: Eva Krutmeijer och Ragnhild Larsson (FORSKOM)