Medan Klockan Tickar - premiär i Lund 24 jan. - Ekkommunikation
1224
post-template-default,single,single-post,postid-1224,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Medan Klockan Tickar – premiär i Lund 24 jan.

Medan Klockan Tickar – premiär i Lund 24 jan.

Vi vet numera mycket om hur det står till med vår jord, vårt klimat och hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Men hur gör vi för att få våra regeringar, och oss själva, att också fatta tillräckligt drastiska beslut utifrån den informationen? Vad tänker de som vet mest av alla om hotet mot jordens framtid – klimatforskarna?

Medan Klockan Tickar har premiär i Lund den 24 januari 2017. Den är ett samarbetsprojekt mellan Dramaten, Riksteatern och SEI (Stockholm Environment Institute) som möjliggjorts tack vare stöd från VINNOVA. Regi: Sara Giese, Medverkande: Julia Dufvenius, Jennie Silfverhjelm, Krister Kern och David Lenneman samt forskare från universitet i Lund.

Medan klockan tickar
Medan klockar tickar är en iscensatt läsning om klimathotet och vår framtid. Fyra dramatiker har intervjuat etablerade klimatforskare och samlat deras berättelser – forskare som ägnar sitt yrkesliv åt att kartlägga miljöhotet och hur vi människor bör förändra vårt sätt att leva. Vad har de för tankar, förhoppningar och rädslor? Medan klockan tickar är ett samarbete mellan Riksteatern, Dramaten, Östgötateatern, Stockholm Enviroment Institute och Stockholms Universitet. Texterna är skrivna av Ninna Tersman, Anders Duus, Dougald Hine, Jesper Weithz och har sammanställts av Gustav Tegby.
Turnépremiär 24 januari i Lund