Samverkan väger tungt i forskningspropositionen - Ekkommunikation
1210
post-template-default,single,single-post,postid-1210,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Samverkan väger tungt i forskningspropositionen

Samverkan väger tungt i forskningspropositionen

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson presenterade den nya forskningspropositionen måndagen den 28 november. En efterlängtad produkt som i mångas ögon innehöll för lite pengar trots att satsningarna är stora. Sverige är en stark forsknings- och innovationsnation. Men andra länder satsar allt mer och Sverige tappar i internationell konkurrenskraft.

Så vad ska vi då göra åt detta? Propositionen innehåller ökade basanslag till universiteten samtidigt som den pekar ut ett antal viktiga samhällsutmaningar; klimatet, digitalisering och hälsa.

Forskarnas samverkan med andra samhällsaktörer betonas. Och här kommer förstås forskningskommunikationen in i bilden. Att göra sig förstådd och relevant utanför universitetets väggar blir allt mer viktigt och vi är många som vill bidra till detta!

Eva Krutmeijer, grundare EKKO AB – Kunskap om hur kunskap sprids