Innovation och forskning temat på Forum för giftfri miljö 21 november - Ekkommunikation
1172
post-template-default,single,single-post,postid-1172,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Innovation och forskning temat på Forum för giftfri miljö 21 november

Innovation och forskning temat på Forum för giftfri miljö 21 november

Miljöminister Karolina Skog kommer – gör du?

Forum för Giftfri miljö 2016 har tema innovation och forskning 

Kemikalieinspektionen inbjuder till en konferens om hur framtidens hållbara och giftfria material, produkter och varor skapas.

Mer information och program här.

Kemikaliefrågan är avgörande för att vi i framtiden ska kunna nå ett hållbart samhälle. Forum för Giftfri miljö handlar i år om vad samhället, företagen och forskarna behöver göra för att vi ska nå ett cirkulärt, fossilfritt och giftfritt samhälle. Hur kan vi säkerställa att nya lösningar och innovationer löser flera miljöproblem samtidigt och inte skapar nya?

Under dagen får du ta del av goda exempel på innovationer och hur företag och organisationer arbetar för att byta ut farliga ämnen och främja god miljö. Det kommer att finnas tid för att mötas, diskutera och knyta kontakter.

Bland annat medverkar:

  • Karolina Skog, miljöminister
  • Thomas Sterner, professor i miljöekonomi
  • Annika Helker Lundström, nationell miljömålssamordnare för näringslivet
  • Lena Westerholm, hållbarhetschef ABB AB
  • Åke Bergman, chef för Svenskt centrum för toxikologiska vetenskaper

Eva Krutmeijer är moderator.