Hur kan vi få mer nytta av forskningen - och samtidigt öka siktdjupet? - Ekkommunikation
1110
post-template-default,single,single-post,postid-1110,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Hur kan vi få mer nytta av forskningen – och samtidigt öka siktdjupet?

Hur kan vi få mer nytta av forskningen – och samtidigt öka siktdjupet?

Det är snart dags för Almedalsveckan. Många av årets seminarier berör klimat- och miljöutmaningarna och forskningens roll i samhället, de två huvudområden som EKKO är inriktat på.

Den 5 juli kl 16.30 inbjuder Chalmers till en aktuell diskussion om hur kunskapen från våra universitet kan komma samhället bättre tillgodo. Genom såväl nya innovationer som arbetstillfällen. Detta är ett ständigt område för diskussion, men här ska vi konkretisera och fokusera på hur samverkan mellan akademi och industri kan fungera bättre. Patentfrågor är ett område som kommer att diskuteras, men vi kommer också att få höra hur företag som Sandvik och Ericsson resonerar i samarbeten med universitet.

Medverkande:

  • Fredrik Hörstedt, vicerektor för nyttiggörande, Chalmers
  • Staffan Edén, vicerektor för forskning, Göteborgs universitet
  • Torbjörn Lundahl, Program Manager Swedish National Research Program, Ericsson
  • Pasi Kangas, teknisk direktör, Sandvik
  • Susanne Ås Sivborg, generaldirektör, PRV

Moderator: Eva Krutmeijer

Christer Nylander, vice ordförande i utbildningsutskottet (bekräftad prelimärt), Camilla Georgsson (S), politiskt sakkunnig på utbildningsdepartementet (obekräftad).

Plats: Västsvenska arenan, Almedalsparken vid Västerport.