Invigning av nationell plattform för nanosäkerhet 23 maj - Ekkommunikation
1081
post-template-default,single,single-post,postid-1081,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Invigning av nationell plattform för nanosäkerhet 23 maj

Invigning av nationell plattform för nanosäkerhet 23 maj

Att kommunicera risker och osäkerheter kring nanotekniken är en utmaning. Området är intressant, inte minst när det gäller medicinska tillämpningar liksom i materialforskningen.

Men med tanke på hur lovande detta breda forskningsfält är, desto viktigare är det att göra rätt från början. Även ett nöjesfält måste förhindra att olyckor sker och vara beredd om något inträffar. Det gör det inte mindre roligt att åka berg-och-dalbana!

Regeringen har därför givit Swetox i uppdrag att utveckla en nationell plattform för nanosäkerhet. Syftet är att skapa bättre kunskapsunderlag och samtidigt underlätta kommunikation och samverkan mellan myndigheter, forskare, näringsliv och organisationer. Här ska Kemikalieinspektionen, Naturvårdsverket, Läkemedelsverket, Arbetsmiljöverket, Konsumentverket med flera både kunna svara på frågor från industri, forskningslaboratorier, småföretag, apotek och färgbutiker – men också kunna ställa frågor till varandra liksom till en forskarpanel med djup expertkunskap.

Den 23 maj invigs plattformen med ett seminarium på Sheraton i Stockholm. Mer information här.

EKKO har fått förtroendet att bistå med kommunikationskunskap och rådgivning i det inledande skedet av plattformen. Eva Krutmeijer kommer också att moderera seminariet och presentera tankarna bakom kommunikationsplanen.