Vad säger forskningen om hormonstörande ämnen? Symposium 10 maj - Ekkommunikation
1065
post-template-default,single,single-post,postid-1065,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Vad säger forskningen om hormonstörande ämnen? Symposium 10 maj

Vad säger forskningen om hormonstörande ämnen? Symposium 10 maj

EDC-MixRisk är ett fyrårigt projekt finansierat inom EU-kommissionens program Horizon 2020, som inkluderar sex utländska universitet och sex Swetox-anknutna svenska lärosäten.

Projektet, som startade våren 2015, fokuserar på effekterna av blandningar av hormonstörande ämnen (Endocrine Disruptive Chemicals, EDCs) på barn.

Den 10 maj genomförs ett symposium med forskare och intressenter för att diskutera aktuell forskning och intressanta resultat. Symposiet är öppet för alla, med extra fokus på media i session 2 kl. 11-13 inkl lunch. Då kommer bland annat den franska grävande journalisten Stéphane Horel att berätta om sin nya bok där hon avslöjar hur lobbyisterna arbetar i Bryssel i syfte att grumla forskarnas budskap och sätta sina egna industriella intressen främst.

Välkomna till en fullmatad dag på Naturhistoriska riksmuseet med moderator Eva Krutmeijer som guidar deltagarna vid forskningsfronterna. Vad vet vi om hur blandningar av hormonstörande ämnen från vardagsprodukter som plastburkar, textilier och leksaker påverkar vår hälsa och vår miljö. Detta är ett mycket viktigt område att lära sig mer om! Det finns fortfarande platser kvar.