Ny plattform för nanosäkerhet invigs 23 maj - Ekkommunikation
1047
post-template-default,single,single-post,postid-1047,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Ny plattform för nanosäkerhet invigs 23 maj

Ny plattform för nanosäkerhet invigs 23 maj

Potentiella hälso- och miljörisker med nanomaterial har uppmärksammats sedan en tid tillbaka. Regeringen har därför låtit utreda hur säkerheten kring användning av nanomaterial ska förbättras (SOU 2013:70). Som ett led i detta arbete har Swetox tilldelats ett regeringsuppdrag att etablera en nationell plattform för att samordna och förmedla kunskap om nanosäkerhet mellan myndigheter, akademi, näringsliv och organisationer.

Uppdraget omfattar identifiering av kunskapsbehov hos olika aktörer, inventering av kunskap och forskning om nanomaterialens hälso- och miljörisker, förmedling av kunskap till och mellan olika aktörer, kunskapsstöd till myndighetsarbete inom ramen för OECD och EU, utbildning inom nanosäkerhet och identifiering av hinder för säker hantering av nanomaterial. Eftersom det finns en mångfald av aktörer både nationellt och internationellt är en viktig uppgift att utveckla nya former för samverkan, såsom bl a web-baserade möjligheter för information och kommunikation.

Swetox har anlitat Eva Krutmeijer, EKKO, som kommunikationsexpert i arbetet med utvecklingen av en kommunikationsstrategi för nanosäkerhetsplattformen. Den 23 maj modererar hon en kick-off för initiativet med alla viktiga aktörer på plats. Mer information och registrering här.