Seminarium 16 mars på Rosenbad om Agenda2030 - Ekkommunikation
1011
post-template-default,single,single-post,postid-1011,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Seminarium 16 mars på Rosenbad om Agenda2030

Seminarium 16 mars på Rosenbad om Agenda2030

Hur ska Sverige genomföra Agenda2030? Hur ska forskningen bidra? Den 16 mars 2016 hålls ett seminarium på Rosenbads konferenscenter kl 10-12. Vid seminariet kommer Måns Nilsson att presentera ett papper där det Vetenskapliga Rådet för Hållbar Utveckling (VRHU) beskriver sin syn på vetenskapens roll för att åstadkomma en hållbar utveckling och, mer konkret, genomföra den s.k. 2030 agendan som baseras på SDG, d.v.s. de 17 mål för hållbar utveckling som FN antog i september 2015. Seminariet vänder sig till företrädare för politik, näringslivet, berörda myndigheter och vetenskapssamhället. För att konkretisera diskussionen kommer några exempel att ges på aktuella, för hållbarhetsarbetet väsentliga områden där forskningen spelar en viktig roll.

Framtidsminister Kristina Persson inleder och Eva Krutmeijer modererar en diskussion om hur forskningen kan komma politiken och näringslivet till nytta för att målen snabbare ska nås. Program och anmälan här.