Högnivåmöte i Sydafrika: Innovation for Prosperity - Ekkommunikation
1004
post-template-default,single,single-post,postid-1004,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Högnivåmöte i Sydafrika: Innovation for Prosperity

Högnivåmöte i Sydafrika: Innovation for Prosperity

Den 22-23 februari 2016 är forskningsinstitutet STIAS (Stellenbosch Institute for Advanced Studies) tillsammans med Wallenbergstiftelserna och IVA värd för ett högnivå-möte om innovationsdriven tillväxt, “Innovation for Prosperity”. Att föra samman akademiker, industriledare och politiker för att diskutera svåra och viktiga samhällsfrågor är något som STIAS gör årligen under rubriken STIAS Round-table. Konferenserna samlar ca 50 deltagare. Från Sverige deltar bl a Maud Olofsson, Jacob Wallenberg, Marcus Wallenberg, Göran Sandberg, Pontus Braunerhjelm, Margareta Norell Bergendal, Björn O Nilsson och Charlotte Brogren.  Tanken är att deltagare från länderna söder om Sahara och Sverige ska utbyta kunskap och diskutera åtgärder för hur innovationsklimatet kan optimeras och leda till ett inkluderande och hållbart samhälle. Johann Groenewald från STIAS och Eva Krutmeijer från EKKO ansvarar för programarbete och annat som knyter samman konferensen med pågående forskning. Förhoppningsvis leder konferensen till en lista på konkreta policy-inriktade åtgärder. Referat och mer information följer!