Helhetssyn på energiforskningen - Ekkommunikation
994
post-template-default,single,single-post,postid-994,single-format-image,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Helhetssyn på energiforskningen

Helhetssyn på energiforskningen

Energimyndigheten inbjöd beslutsfattare från forskning, myndigheter och näringsliv till ett seminarium den 20 januari 2016 med fokus på energiforskningens roll i Sverige 2017 och framåt. Bland talarna märktes Daniele Poponi, energiforskningsrådgivare från IEA, Staffan Jacobsson, innovationsforskare på Chalmers och Nina Wormbs, teknikhistoriker på KTH. Moderator var Eva Krutmeijer. 

Seminariets övergripande tema var Hållbar energiomställning och under dagen berörs många olika aspekter såsom

  • Energiforskningens roll i omställningen
  • Energisystemet och klimatfrågan
  • Energimyndighetens roll som forskningsfinansiär
  • Styrmedel för att påskynda innovationer inom energiområdet

Dagen avslutades med att Energimyndigheten presenterade sitt underlag för strategisk prioritering inom området energiforskning och innovation under 2017–2020: Helhetssyn är nyckeln.