Missa inte Antropocen på Dramaten den 7 december - Ekkommunikation
937
post-template-default,single,single-post,postid-937,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Missa inte Antropocen på Dramaten den 7 december

Missa inte Antropocen på Dramaten den 7 december

Välkommen till Antropocen – människans scen

Vår planet har gått in i en ny fas – Antropocen. Det är en ny tidsålder som kännetecknas av hur människan påverkar jordens fundamentala system (klimat, vatten, ekosystem) för att säkerställa utveckling och ekonomisk tillväxt. Hur kan vi förstå och reflektera kring hur detta påverkar oss som människor, våra samhällen och vår planet?

Nio forskare, tre regissörer och två dramatiker möttes för att ta sig an utmaningen.
Nu bjuder vi in dig för att ta del av resultatet. Det blir på samma gång en breddning och fördjupning av klimatdebatten och en möjlighet att få tillgång till nya tankar och idéer.

Deltagare

Dramatiker: Gertrud Larsson, Özz Nûjen

Regissörer: Karl Dunér, Rebecca Forsberg, Natalie Ringler

Forskare: Emily Boyd (geografi), Henrik Carlsen (klimat och säkerhet), Miriam Huitric (naturresurshushållning), Fredrik Moberg (systemekologi), Kevin Noone(kemisk meteorologi), Maria Osbeck (miljö och utveckling), Helena Pedersen (pedagogik), Anna Roosvall (media och kommunikation) och Nina Weitz (statskunskap)

VAR: Dramatens lilla scen

NÄR: Måndagen den 7 december kl. 20.00

Biljetter här: Dramatens sida

Projektet Människans scen är ett samarbete mellan Dramaten och SEI (Stockholm Environment Institute) och med stöd av Svenska PostkodLotteriet.

Mer information: Eva Krutmeijer, projektledare, och här.

På bilden: Özz Nujen intervjuas av Eva Krutmeijer.