Hur kommunicera komplex medicinsk forskning? - Ekkommunikation
792
post-template-default,single,single-post,postid-792,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Hur kommunicera komplex medicinsk forskning?

Hur kommunicera komplex medicinsk forskning?

Den 20 maj träffades deltagarna i det nya stora EU-forskningsprogrammet EDC MixRisk på Karolinska Institutet i Stockholm. Forskare från hela EU har åtagit sig utmaningen att undersöka hur vissa kemikalier, s k hormonstörande ämnen eller EDC, påverkar kroppen i låg dos och i blandningar, den s k cocktaileffekten. Åke Bergman, professor i miljökemi vid Stocholms universitet och chef för Swetox, leder projektet.

Ett inslag under kick-offen var en föreläsning om forskningskommunikation som Eva Krutmeijer stod för. Hur kommunicerar vi svåra och komplexa frågor som dessa till beslutsfattare och allmänhet? Föredraget följdes av en intressant diskussion.