Hittade en bok... - Ekkommunikation
687
post-template-default,single,single-post,postid-687,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Hittade en bok…

Hittade en bok…

Den är utgiven redan 1995, men då är författaren också en framsynt man, den indiske ekonomen och filosofen Amartya Sen, som jag hade glädjen att träffa på Nobelpristagarsymposiet 2011. I den här boken, utgiven av SNS Förlag, utforskar han sambandet mellan ekonomi och etik. Så spännande! Eller vad sägs om detta (från baksidestexten): Vad kan man från vetenskapliga utgångspunkter säga om målen för en ekonomis verksamhet, om rättvisa, fördelning och effektivitet? (…) Nationalekonomin skulle i hög grad kunna berikas genom att man ägnar mer uppmärksamhet åt etiken, och studiet av etik skulle också ha fördel av en närmare kontakt med nationalekonomin.

I en understreckare från SvD från november 2014 skriver ekonomihistorikern Lars Magnusson på samma tema, att välfärd fordrar mer än tillväxt.