Rollspel om klimatförhandlingar - Ekkommunikation
683
post-template-default,single,single-post,postid-683,single-format-image,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Rollspel om klimatförhandlingar

Rollspel om klimatförhandlingar

Den 18 januari deltog jag i den afghanska delegationen vid klimatförhandlingarna i Hamburg. Ja, kanske inte alldeles på riktigt – men nästan! Den tyska teatergruppen Rimini Protokoll hade iscensatt ett enormt rollspel på Schauspielhaus i Hamburg. Forskare och andra experter medverkade på scenen i verklighetstrogna föredrag och debatter. Vi i publiken var indelade att representera all världens länder – och förväntades agera därefter. Hur mycket är USA och Kina beredda att satsa i en global finansieringsfond? Och vad behöver länder som Afghanistan för stöd för att skydda sig mot klimatförändringarna?
Det blev en intressant kväll med högt tempo. Kanske lite väl högt. Man fick en känsla av att mycket av innehållet gick över huvudet på oss i publiken. Svår balans det där, att inte underskatta sin publik samtidigt som man gör något relevant…
Hur som helst: Spännande att låta forskare komma till teatern (och just därför hade jag nog förväntat mig mer av mötet mellan forskningen och scenkonsten).