Succé för storytelling på SEI:s jubileum - Ekkommunikation
501
post-template-default,single,single-post,postid-501,single-format-image,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Succé för storytelling på SEI:s jubileum

Succé för storytelling på SEI:s jubileum

Under hösten har SEI, Stockholm Environment Institute, samarbetat med EKKO i att förbereda institutets 25-årsjubileum den 22 oktober. Forskare har inbjudits till workshops där de fått öva sig i berättandets konst. Eva Krutmeijer har coachat och återkopplat både på tu man hand och i grupp. Resultatet blev ”Berättelser från en värld i förändring”, en rad intressanta historier som speglade SEI:s arbete runt om i världen och på vilket sätt man arbetar konkret med miljö- och utvecklingsfrågor. Hur får man till exempel hushåll i Indien att minska sina koldioxidutsläpp och samtidigt förbättra familjens hälsa genom att installera nya köksspisar? En utmaning som blev begriplig när vi alla insåg hur starkt kopplade våra kök är till vår livskvalitet och våra traditioner. Vem vill byta ut sin spis om man inte kan använda den till att laga den mat man vill? Referat  finns här.

Stort tack till SEI:s kommunikationsdirektör Rob Watt och alla fantastiska forskare – det var ett mycket lärorikt och roligt samarbete! En av forskarna, Toby Gardner, som berättade om möten med lantbrukare i Amazonas, gav mig denna fina feedback:

“Thank You so much Eva. It was a real pleasure to work with you, I learnt a huge amount. The success of the event was in great part thanks to your efforts and those of the communication team. Best wishes, Toby”